søndag den 9. januar 2011

Welwitschia mirabilis

Foto fra Namibia
Denne unikke ejendommlige ørkenplante som vokser i Namibia og det sydlige Angola er ikke ligefrem en fryd for øjet men er enestående på den måde at Welwitschia mirabilis menes at være et levn fra Jurassic perioden, hvor nøgenfrøede vækster dominerede verdens flora. Den vokser i et ørkenområde hvor det sjældent regner, men den får væde fra en slags Havgus eller tåge der opstår når den kolde havluft fra Atlanten møder den varme Namibiske ørkenluft.
Det var Botanikeren og opdagelsesrejsende Friedrich Welwitsc der i 1859 opdagede den mærkværdige ørkenplante som kan blive ret gammel,- typisk mellem 500 - 1500 år.
Nogle enkelte planter menes at være omkring 2000 år gamle.

Foto fra Namibia


Foto fra Namibia
Namib Naukluft Park -som arealmæssigt er større end Danmark- blev etableret i august 1979 som nationalpark og byder på store variationer, det kan være ørken med sandklitter som kan være 340 meter høje, - eller flad ørken/slettelandskab og lave bjergformationer gennemskåret af kløfter.
Her på dette foto minder udsigten nærmest om et månelandskab, med de lave bjerge hvor nogle har mørke farver og det skyldes at det er ældgamle lavaformationer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar